marți, 15 mai 2012

All good things come to an end...

Spune cantecul :)
Da, toate lucrurile au un final. Nu neaparat doar lucrurile bune au un final. Bune pot fi doar in imaginatia noastra orbita si incetosata de febra momentului, care depaseste cu mult cele 38 de grade :)
Cand un lucru, bun pentru noi, se termina sau, pur si simplu, dispare starile difera de la o persoana la alta si de la un caz la altul. Fie te poti simti bine si usurat pentru ca in adancul tau simteai ca acel lucru bun nu e chiar atat de bun, numai ca nu voiai sa accepti asta, fie poti simti ca pamantul iti fuge de sub picioare, ca nimic nu mai are sens si totul devine o rutina absurda si plictisitoare, ca viata devine gri si nimic nu mai este frumos, totul fiind un simulacru a ceea ce candva reprezenta fericirea.
Oricare din cele doua stari ne-ar incerca, este cert ca trebuie sa fim constienti ca nimic, absolut nimic nu este intamplator, ca daca ceva s-a terminat intr-un moment este pentru ca nimic in viata asta nu este vesnic sau pur si simplu acel "ceva" sau "cineva" nu isi mai avea locul in viata noastra, nu ne mai trebuia.
Este de o mie de ori mai important sa pretuim fiecare lucru marunt, sa ne bucuram de zambetul unui batran caruia ii cedezi locul tau, sa ne bucuram de un "Alo, mama?" decat sa stam si sa ne plangem de mila si sa lasam viata sa treaca pe langa noi.
Timpul nu se mai intoarce, nu mai poate fi din nou "ieri" sa putem iesi cu prietenii in loc sa stam in acasa, izolati, pentru ca suferim si trebuie sa ne plangem ca viata este atat de dura!
Asa ca, sa ne gandim la toate acestea, sa reflectam putin si sa aplicam, zic eu, acel "Carpe diem!" pe care l-am invatat in primele ore de latina! :)

2 comentarii: