miercuri, 9 mai 2012

Pentru ca se poate!

Aseara am dat intamplator peste un post pe facebook al unui link ce ma conducea catre un proiect foarte interesant. La initiativa lui Cezar Dumitru, a fost demarat un proiect foarte util pentru noi, romanii. Este vorba de alegerea celor mai frumoase si impresionante 7 locuri din Romania sau "Cele 7 minuni ale Romaniei" asa cum spune inususi Cezar, prin analogie cu cele 7 minuni ale lumii. Acest sondaj va cuprinde 2 etape:prima etapa-cititorii site-ului sa nominalizeze, din punctul lor de vedere, care sunt cele 7 minuni ale Romaniei iar dupa 3 saptamani vor fi alese 15 locuri care au fost cel mai des nominalizate si ulterior, in a doua etapa, vor fi votate si alese cele 7. Mai jos este si subsemnata pagina unde puteti gasi acest sondaj.
http://www.imperatortravel.ro/2012/05/haideti-sa-stabilim-impreuna-care-sunt-cele-7-minuni-ale-romaniei.html

Astazi, in timp ce pierdeam vremea putin pe Facebook, Andreea Marin Banica a postat pe pagina personala despre un alt proiect, la fel de interesant, dar despre romani, cu idei extraordinare dar care din pacate nu sunt sustinuti de noi, ai lor. Ei isi desfasoara activitatile in afara granitelor tarii.Acest proiect sau campanie, asa cum este numita de insasi Andreea, incepe prin prezentarea unui medic, din Medias, care in acest moment isi petrece timpul in diverse colturi ale lumii, printre cele mai defavorizate, ajutand oamenii, oferindu-le sansa de a beneficia de unele servicii medicale care noua ne sunt foarte la indemana. Tot astazi, realitatea.net a lansat o sectiune speciala "Trezeste Romania" unde pot fi prezentate diverse astfel de povesti si cele mai interesante vor fi alese pentru prezentare in cadrul emisiunii cu acelasi nume, emisiune ce va fi moderata de Andreea Marin Banica incepand cu data de 1 iunie.
http://www.realitatea.net/trezesteromania.html

Mi se par foarte interesante aceste initiative, deoarece trebuie sa demonstram ca Romania nu inseamna numai acele lucruri atat de urate care se spun despre noi. Romania are un foarte mare potential, avem cu ce ne mandri, ce arata lumii intregi. Ne lipseste insa, putina motivatie, putina educatie, dar si "mana de fier" potrivita care sa poata exploata aceste bogatii asa cum ar trebui.
Este foarte corect sa incurajam persoanele care se preocupa de asta, sa semnam o petitie, sa dam chiar si un share pe facebook, sa afle si ceilalti despre ce avem, dar si despre ce am putea avea daca ne-am da putin mai mult silinta! :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=n7RZjs8uVDw

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu