vineri, 21 septembrie 2012

Orice început are şi sfârşitul lui

Buun! S-a mai terminat o etapă frumoasă din viaţa ta. Că nu degeaba se spune că orice început are şi un sfârşit. Ăsta-i cursul firesc al lucrurilor şi nu avem ce face. Ne întrebăm, însă, ce ne facem cu toate amintirile, cu toate momentele alea frumoase care ne revin în minte iar şi iar şi pe care nu le mai putem retrăi.
Ce-i de făcut?
Ne înfuriem, ne supărăm. Eventual, mai şi bâzâim că nu mai putem retrăi acele clipe. Încercăm să ştergem acele momente din memorie, să ne prefacem că nici nu au existat. Nu, asta era o glumă. Nu asta-i soluţia.
De fapt, nici nu cred că există o soluţie. Ce e încheiat, e bun încheiat şi nu mai avem ce face. Nu putem da timpul înapoi, nici nu îl putem opri.
Ce am putea face, şi asta ar fi cel mai indicat, ar fi să ne bucurăm că acele momente au fost, că ne-am simţit bine în această etapă a vieţii noastre ce tocmai s-a încheiat. Nu este cazul să stăm să suspinăm, să ne dorim să mai trăim o dată acea perioadă ori să o dăm în melancolia aia bolnăvicioasă şi să rămânem blocaţi în trecut. În niciun caz!
Odată cu trecerea timpului, poate nici nostalgie nu vom mai simţi. Doar vom zâmbi când ne vom aduce aminte. Vom zâmbi ca atunci. Mai greu la început, ştiu, dar se poate!
Evident, o uşoară nostalgie te încearcă. Eşti om, ai sentimente. Numai că această nostalgie nu trebuie lăsată să se instaleze pentru o perioadă mai lungă de timp pentru că nu-i deloc constructivă, ba chiar opusul.
De ce să ne amărâm zilele cu tristeţi, cu dorinţe imposibil de împlinit, poate chiar cu ranchiună, furii, răzbunări?
Am fost fericiţi? Dacă da, asta contează şi nimic altceva. Nu mai contează că s-a terminat, că ai fost minţit, înşelat, înjunghiat pe la spate, sau, pur şi simplu, ţi-a fost făcut rău.
Avem amintiri frumoase, momente de neuitat, clipe în care am fost fericiţi, împliniţi, mulţumiţi de ceea ce suntem şi ce avem şi, pentru toate astea, trebuie să fim recunoscători. Chiar şi celor care ne greşesc.
Toate momentele alea vor rămâne veşnic în sufletul nostru, chiar dacă le vom ascunde bine-bine într-un sertăraş din cele mai dosnice şi le încuiem cu cheia.




3 comentarii:

  1. Mi-as dori ca mai tarziu,cu timpul sa te fac sa zambesti!dar sper ca daca ti-am gresit cu ceva sa ma ierti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sigur ma crezi un nebun:)) stai linistita,cu timpul o sa iti dai seama,deocamdata sunt Anonim.

      Ștergere