miercuri, 12 septembrie 2012

Cunoştinţe, amici, prieteni

Prieteni? Binecuvântaţi cei care au aşa ceva.
Mă bucur să văd cum prietenii nu te lasă la greu şi îţi sar în ajutor atunci când ai mai mare nevoie, fără ca tu să le ceri asta. Ei ştiu când ţi-e bine, când ţi-e rău, ce te-ar ajuta, ce te-ar scoate din cele mai negre şi urâte gânduri . De-aia se numesc prieteni, nu?
E minunat să poţi să suni la prima oră a dimineţii şi să poţi discuta orice cu un prieten, rugându-l să iasă la o ,,gură de aer" cu tine. E minunat să te facă să te simţi mai bine din doar două vorbe şi o îmbrăţişare puternică. dar şi să îţi poţi spune of-ul fără nicio reţinere.
E măgulitor de-a dreptul să vezi cum cu toţii îşi rezervă timp din timpul lor pentru tine, pentru a te ajuta. Din nou, fără ca tu să ceri vreodată asta. Pentru că ei ştiu că ai nevoie de ei şi niciunul nu se dă în lături de la a face tot ce le stă în putere să îţi fie alături.
E foarte important să ai cu cine împărţi şi bune şi rele, să ştii că eşti iubit şi când nu ai cea mai bună stare sau când aspectul fizic nu este unul impecabil, aşa cum ai obişnuit. E minunat să ai cu cine te simţi bine, să te poţi distra fără rezerve, să ai cu cine vorbi şi treburi serioase, să ai cu cine râde până dor fălcile, dar şi pe umărul cui plânge, spunând ceea ce te macină, ceea ce te doare mai tare.
Aceştia sunt prietenii.
Ceilalţi, cei cu care mai schimbi o vorbă la nu ştiu cât timp, cei care îţi dau un mesaj de vreo sărbătoare sau îşi amintesc de tine din joi în Paşti, aceştia sunt cunoştinţe, amici.
Consider extraordinar să vezi cum unii oameni pot să îţi deschidă ochii mari de tot prin câteva vorbe simple. Este esenţial să ştii că ai alături oameni, dar spun ,,oameni" cu toate sensurile tale. Oameni minunaţi, oameni frumoşi, nu doar la exterior, oameni care ştiu să îţi arate adevăruri dureroase prin cuvinte care mângâie, oameni care nu ezită să te felicite atunci când îţi este bine, oameni care sunt acolo să îţi arate calea care trebuie urmată atunci când tu nu o poţi vedea, dar şi oameni care îţi pot da două palme să trezească din agonia care te cuprinde uneori.
Pentru toate astea, dar şi pentru multe altele, pe care le ştiţi voi mai bine, eu vă mulţumesc, dragii mei prieteni!


2 comentarii:

  1. Da, sa ai prieteni, in adevaratul sens al notiunii de prieten, e mare lucru...Si mai e mare lucru sa-i pastrezi, prietenia sa reziste timpului. Multe se pierd...

    Cu timpul multe relatii se racesc, vietile fiecaruia se schimba, noi ne schimbam... Eu sa iti spun sincer am multe cunostinte, dar prieteni ... ii inumar pe degete :)). Exceptand sotul meu, care imi este acum de fapt cel mai bun prieten, asa cum ar trebui si sa fie, am o singura prietena, care a fost acolo inca din copilarie. Restul...multi au fost putini au ramas..fiecare si-a urmat drumul lui in viata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, da, nu toate prieteniile se pastreaza. De fapt, alea nu prea sunt prietenii. Iar putini mai stiu ce-i aia o prietenie adevarata. Multi isi urmaresc doar interesele. Nici prietenii mei, adevaratii mei prieteni, nu sunt foarte numerosi. Mai bine esti mai selectiv, decat sa ai alaturi persoane nepotrvite. :)

      Ștergere