vineri, 7 decembrie 2012

Ce faci când te simţi singur?


Dacă cineva ar veni la mine şi m-ar întreba asta, cel mai probabil i-aş spune: ,,Eu zic să te mai gândeşti puţin şi îţi vei da seama că nu eşti deloc singur. Îţi ai părinţii, prietenii, iubitul/iubita, colegii, etc."

Ştiu, depinde ce înţelege fiecare prin ,,singur" şi la ce fel de singurătate se referă.

Indiferent ce persoane ne-ar lipsi, ce oameni dragi am vrea aproape, dar nu se poate să-i avem, trebuie să înţelegem că niciodată, dar niciodată nu suntem singuri! Mai sunt vreo şapte miliarde de oameni afară.

Ştiu, ţi-e greu să asimilezi asta şi simţi că cerul tocmai ţi-a picat în cap, dar nu dispera! Nu e dracul aşa negru precum pare!

Poate e mai bine aşa. Poate chiar aveai nevoie de o perioadă de timp doar on your own. De când nu te-ai mai răsfăţat tu pe tine? De când nu ai mai făcut doar ce-ţi place?

De ce să nu îţi dedici doar ţie o zi, o zi în care să citeşti în parc, să mergi la un concert sau la un film? Trebuie să existe un ,,ceva" care să te ajute. Întotdeauna există. Că nu vrei să-l vezi, asta-i altceva! Nu, ajutorul ăsta nu va veni imediat, ci uşor-uşor. Fiecare lucru pe care-l faci pentru tine, fiecare lucru care te împlineşte, este o cărămidă pusă la baza sufletului tău răvăşit şi încercat de multe şi de mulţi!


Şi nu, nu-ţi căuta alinarea doar în oameni. Nimeni nu-ţi ştie sufletul mai bine decât tine, nimeni nu simte ceea ce tu simţi şi ce îţi face bine şi ce nu.

Poate acum toate astea nu au nicio însemnătate, dar crede-mă! Îţi vorbeşte o persoană trecută prin stările alea şi care le-a încercat pe toate, în disperarea de a le depăşi.

(Da, postarea asta-i pentru tine, te ştii tu! )



6 comentarii:

  1. Genial articol...se vede ca pui mult suflet si pasiune in vorbele tale. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Uimitor, dar sunt o multime de lucruri care le poti face singur. Trebuie doar sa vrei. Iti poti gasi hobbyuri, preocupari, chetii care iti fac placere. Trebuie doar sa vrei si sa nu te complaci in deprimare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact! Asta am spus-o si o tot spun, atat mie, cat si celor cu care am ocazia sa discut despre asta! Intotdeauna trebuie sa vrei, nu exista ,,Nu pot!" :)

      Ștergere