duminică, 25 noiembrie 2012

Vouă, celor resemnate

Nu mai mergeţi pe principiul ăla comunist şi atât de barbar că ,,unde dai, creşte". Încetaţi să îi ,,înţelegeţi" şi începeţi odată pentru totdeauna să înţelegeţi VOI că nu e normal! Gestul nu e din iubire ori gelozie fiindcă, desigur, vă iubeşte. O face din lipsă de respect, din lipsă de sentimente, din lipsă de conştiinţă.

Lăsaţi-o dracului de resemnare, de obişnuinţă ori de îndurare! Începeţi să faceţi azi ceva, să nu vă întrebaţi mai târziu de ce au parte şi copiii voştri de acest tratament! De ce suferă şi ei, de ce le-a fost răpită copilăria aşa de barbar.

Ştiu, am auzit teorii conform cărora dacă e gelos, dacă îţi face crize că ai îndrăznit să ieşi cu fetele, asta e pentru că te iubeşte. Bullshit! E pentru că îşi bate joc de tine, de cei mai frumoşi ani ai tăi, ani care nu se mai întorc şi pe care îi vei mai vrea cu toată fiinţa ta, dar care au apucat să treacă aşa.

Încrederea aia pe care ar trebui să se bazeze orice relaţie, dar mai ales o relaţie între- se presupune- doi oameni maturi e vitală. Dacă nu e ea, nu e nimic. Ba da! De fapt, e ,,dragostea cu năbădăi", cum mai este numită, este adrenalina. Adrenalina de a ajunge acasă la ora fixă şi stabilită de el, adrenalina de a sta cu frica-n sân că poate iar ai greşit cu ceva şi va trebui să plăteşti, că doar de-asta eşti sclavă, nu? Dar nu orice sclavă, una din şi pentru iubire! Aşa-i mai nobil!

Ai tot dreptul şi tu să fii respectată, să fii iubită, protejată, sprijinită, ai dreptul să fii fericită! Nu te-ai născut să fii la cheremul şi la pumnul cuiva toată viaţa ta! Şi dacă, din păcate, asta ai văzut şi în familie, de când te ştii, află că nu aşa-i normal, nu aşa trebuie să fie!

Ok, cu toţii greşim, cu toţii avem momente de nervi şi de furie, dar asta nu este echivalent şi cu o palmă. Asta e echivalent cu responsabilitate, cu maturitate. Nu printr-un astfel de comportament îţi arată iubirea aia mare de care îţi vorbeşte atunci când are nevoie de ceva, iubirea e ceva mult mai frumos, serios!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu