luni, 15 octombrie 2012

A fi sau a nu fi toamnă?

Ce reprezintă toamna pentru mine?

Ea este simbolul începuturilor( de an şcolar, de an universitar), dar şi al finalurilor, din păcate( final de vară, de vacanţă).
Şi totuşi, atunci când spun toamnă, gândul mă trimite automat către câteva tablouri.
Toamna e un pictor grozav. Se pricepe de minune să contureze tablouri la care m-aş putea holba cu orele. Culorile alea calde şi frumoase, o adevărată încântare pentru ochi!

Pentru mine, toamna este miros de vinete coapte si de zacusă. Îmi place mult când, venind seara acasă, în tot cartierul miroase a vinete coapte, a dulceţuri. Gospodine rău vecinele mele Mmm! :))

Este cu aer călduţ, nu sufocant precum vara. Cam cum a fost azi.  Soarele ăla blând, nu prea îndrăzneţ, care, inevitabil, te îndeamnă la visare, la nostalgii, la drag. Drag că, după atâtea zile de frig şi de vreme posomorâtă, în sfârşit te poţi bucura de soare şi de orice moment afară.
Are şi cadouri pentru mine, multe-multe! Nu degeaba-s şi eu născută acum. Dacă tot îmbătrânesc în fiecare zi, lună, anotimp şi toamna se marchează oficial acest ,,mare" eveniment, măcar cadouri să primesc, nu-i aşa? :D
Este şi miros de rechizite noi. De caiete frumoase şi curate încă. :D


Este vremea perfectă pentru ceaiuri. Mm, delicioasele ceaiuri! Nu că în restul anului nu aş putea bea, dar ştiţi voi, când merge mai bine un ceai decât într-o zi mohorâtă de toamnă, într-o cafenea-ceainărie drăguţă şi discretă? Mie, de exemplu, îmi place Ramayana. Au nişte ceaiuri extraordinare, alături de care îţi sunt serviţi nişte biscuiţei divini! Cine ştie, nu va crede că vorbesc aiurea şi că sunt doar nişte simpli biscuiţi. :D 


Este vreme bună de stat în casă, în păturica ta caldă, cu serialul pornit şi draperiile trase.
Poate că mai leg toamna şi de altele, dar astea-s cele mai importante pentru mine şi aleg să dezvălui doar atât.
Chiar dacă nu îmi place toamna, are şi ea părţile ei bune de care mă bucur intens cu fiecare ocazie.
Pentru voi ce înseamnă toamna? De ce o legaţi?
O să încep şi o leapşă între bloggeri.Vreau să ştiu ce înseamnă toamna pentru ei şi încep cu Claudia fata cu gândurile în dezordine care scrie cu sufletul până le aranjează. :) Frumos mai scrie!

2 comentarii: